söndag, januari 03, 2010

Inte min melodi...

Jag vill verkligen inte vara någon pessimist men jag  kan inte rå för att jag inte tycker om vinter, snö och kallt! Jag försöker verkligen att se den tjusningen som andra pratar om när dom tittar ut genom fönstret och ser ett vitt vackert vinterlandskap...jag ser bara kallt! Eller när andra paltar på sig sina eskimåkläder och går ut i kylan och tycker det är härligt...jag tycker bara det är kallt! Eller när man skall försöka få fram igloon (som på sommaren kallas bil) för att åka en tur till stallet där man hoppas att hästarna inte har frusit ihjäl i hagen under dagen! Eller att vattnet i stallet inte har frusit så man får åka hem och hämta vatten i dunkar! Eller när man står ute och huttrar medans barnen leker i det vita pudret på marken och man själv drömmer om en solig strand vid Medelhavet!
Har för länge sedan kommit fram till att detta inte är min melodi. Utan att vara pessimist måste jag säga att jag längtar till sommaren!!!!!! 
10 kommentarer:

Bodil sa...

Ja det ser ju onekligen inbjudande ut. Men jag tycker att var årstid har sin tjusning. Dock är ju livet lite enklare på sommaren när man slipper alla dessa varma kläder och kängor. Bara att öppna altandörren och gå rakt ut - barfota.
Tiden går fort - snart är det vår och sommar!!!
Kram Bodil

Jannike sa...

Jätte fin är din nya text:)

Ja han är go lille busfröet Lukas:)

hemma hos lilla mej sa...

Håller med dej!!!!!År ingen vintermänniska.Tycker det är fint och framför allt för barnen.Dom älskar ju snö.Tacka vet jag goa varma sommar kvällar med go grillad mat och något gott att dricka.Inte fel va????Ha en skön söndag vännen jättekram Rita.

Bittan sa...

Kallt som tysan ; ) Men vi var på sjön i dag och det var skönt. Först hem var jag tog inte mina eskimå skor så tårna var kalla. Kram Bittan

Anonym sa...

Jag håller med vartenda ort! Vinter är INTE min melodi heller. Tacka vet jag värmen och solen! Lääängtar!

VARDAGSLYCKA sa...

Jag LÄNGTAR också till sommaren.... då man kan få rå om sin fina trädgård mm.
Fast jag måste säga att jag har med årens gång lärt mig tycka om alla årstider:)
Att ta med en termos varm choklad o ut o pulsa iväg i snön med barnen - det är guld på vintern tycker jag:)
Skrapa rutor på bilen o köra bil gillar jag däremot INTE när det är vinterhalt o hemskt!!! Körde i diket för två år sedan på hemväg fr jobbet i snöstorm kl 20.30 på kvällen o det va INTE roligt!!!!!


Hoppas du haft en fin söndag ändå, min vän!

Kram Lisette :)

ÅSA sa...

Hej Ann-Louise...här kommer ett litet tassavtryck till! Kul när man hittar nya bloggar :) De där bootsen och strumporna blev jag förtjust i...kanske kan bli en sväng till stan imorgon :O På återseende! Åsa Vad det gäller vädret så kan jag glädja dej med att det ska bli snö i veckan och fortsatt kallt...Måste säga att jag gillar det även om sommaren är min absoluta favorit! Tjingelin!

Karin sa...

Hejhej! Vår panna fungerar inte som den ska så jag längtar också till sommaren, det är kaallllttt....Nu har vi haft en vit och kall jul så nu räcker det.
Ha det så bra!
Kram Karin

Louise sa...

Hahah, klä på dig ordentligt så fryser du inte! Jag själv älskar vintern, kan ju vara för att vi nästan lever ute på isen :) älskar att bo vid en sjö!
Kramar!

Therese F sa...

Jag håller med dig nu vill jag också ha sommar och värme. Nu kan det ha varit vinter färdigt!
Var på stan en sväng på fm hu vad kallt.Jag kom på att jag inte varit utomhus på 4 dagar...det säger väl allt.

Jag pratade med Karin hon kunde inte den helgen då hennes mamma fyllde 70 den 31:a. Men helgen efter hur ser det ut för er.

Kram från mig under fleecefilten/Therese