onsdag, september 30, 2009

Händelserik kväll!

Ja, det  var inte någon brist på sysselsättning i går kväll inte...
Arbetsdagen hade knappt hunnit avslutas förrän telefonen ringde. Det är våra älskade stalltjejer som ringer och säger att Image har skadat sig i hagen och blöder rejält på höger framkota.
Ok! Gubben åker och kollar på det. Efter lite sårtvätt och koll så lindar han med kompresser och bandage. Det var inte någon större fara men det blödde en del.


Image Globe

Väl hemma hinner vi inte pusta ut särskilt länge förrän nästa samtal kommer från samma tjejer...Sigge har foderstrupsförstoppning! Shit!
Bara att slänga sig i bilen och åka upp! Denna gången var det jag som åkte och när jag kommer upp till stallet möts jag av en Sigge som har bomstopp i sin hals och försöker göra allt för att få bort det. Han har dreggel överallt men det hjälper inte hur mycket han än frustar eller hur mycket vi masserar strupen på honom samtidigt som vi går med honom så han inte står stilla. Det är STOPP! Veterinären får komma!Sigge (Sugar Blue)

Sigge får både lugnande och kramplösande och sedan en lång slang genom näsan som fylls med vatten (av mig) och som förhoppningsvis skall göra så stoppet släpper. Sakta men säker börjar det lösa upp sig. Sigges kvällsmat som han precis ätit börjar rinna ut genom näsan på honom. En brun sörja som han vid ett tillfälle frustar rakt över heeela mig!! Synd att jag inte hann stänga MUNNEN!!!!

Till slut hade allt löst sig och Sigge kunde på stapplande ben få komma in i boxen. När slangen drogs ut ur näsan på honom började han blöda näsblod så det såg ut som ett slagfält i stallet!

Kl 01.00 i natt var Linda och jag uppe och tittade till honom och han såg ut att må hyfsat bra. Hostade dock någon gång så vi får kolla tempen och hostan i morgon och hålla tummarna att han inte fått ner massa skit i lungorna så det blir lunginflammation av det!7 kommentarer:

Susanne sa...

Nått helt annat..Har du fått i ordning på din bakgrund? För jag kan inte se nån??
Ha en riktigt härlig höstdag..Kram

Titti sa...

Hej
Jag kan inte låta bli att beundra dina skyltar m.m.. Hur mkt kostar en skylt?
Mvh Titti

Therese F sa...

Ingen kul kväll, men det är skönt när det löser sig i allafall. Hoppas du får en lugnare kväll i kväll.Kram Therese

Bittan sa...

Hua vad otäckt det låter, hoppas att det blir bra!!! Kram Bittan

Lotta sa...

Oj vilken jobbig kväll. Hoppas att hästen mår bra och att du borstat tänderna... ;)

Miss Muffin sa...

Gräsligt. han får väl äta vatten med mat i jämt i fortsättningen. Mulle i vårt stall har likadant, han får aldrig kraften först utan hela krubban full med vatten och havren i där. Har hjälpt väldigt bra. Tidigare hade han foderstrupsförstoppn stup i kvarten. Kramisen, nattisen

Anonym sa...

ono.... Hoppas verkligen att han klarar sig. Hörde att du var hos Marja igår, synd att vi inte var där samtidigt.... Var ju bara tvungen att tjinga på den lilla =) Nu är det bara Lucas kvar att gosa med ;)
Kram Ita
Kanske ska få till en date snart??