torsdag, oktober 01, 2009

Läggdags...

Denna fick jag som mail av min svägerska och jag tycker den är så bra så jag måste dela med mig!
(Trodde först den handlade om mig! He he!)

Mamman och pappan satt och tittade på TV.
Mamman sa:

"Jag är trött och det börjar bli sent. Jag tror att jag
vill gå och lägga mig".
Hon gick ut i köket för att göra i ordning sandwiches till nästa dags lunch, tömde popcornbunkarna, tog ut kött ur frysen till dagen därpå, såg efter hur mycket cornflakes det fanns kvar i kartongen, fyllde socker i skålen, satte socker och skedar på bordet och gjorde kaffebryggaren klar till att brygga.

Sen la hon kläder i torktumlaren, satte på en ny tvätt, strök en skjorta och sydde fast en lös knapp. Hon tog tidningarna, som låg på golvet.

Hon samlade ihop leksaker, som låg på bordet, och la telefonboken ner i lådan. Hon vattnade blommorna, tömde en tvättkorg och hängde upp en handduk, så att den fick torka. Hon stannade vid skrivbordet och skrev en lapp till skolan, la fram små pengar till barnen och samlade upp en bok som hade gömt sig under en stol. Hon skrev ett födelsedagskort till en väninna och satte ett frimärke på kuvertet, skrev en minneslapp
och la båda bredvid sin portmonnä.

Sen tvättade hon ansiktet, tog på nattkräm, borstade sina tänder och kammade håret.

Pappan ropade från vardagsrummet :

"Jag trodde att du var på väg att gå och lägga dig?"

"Jag är på väg", sa hon. Hon hällde vatten i hundskålen, släppte ut katten och såg till att alla dörrarna var låsta. Hon tittade till barnen, släckte deras lampor, hängde upp en blus på en stol och la några smutsiga strumpor i tvättkorgen o pratade kort med barnen, som satt uppe och gjorde läxor. I hennes eget sovrum ställde hon väckarklockan, la fram kläder till nästa dag och tog överkastet av sängen. Hon skrev 3 saker till på minneslappen.

I samma ögonblick stängde pappan av Tv-n och sa till sig själv: "Nu vill jag gå och lägga mig"...

.....och det gjorde han....

God natt!

6 kommentarer:

Karin sa...

Hihi, här var det en viss man mittemot mig vid frukostbordet som log och skrattade till igenkännande när jag läste upp texten....
Men visst är det så, vi kvinnor är ju hypereffektiva. Det enda vi inte är så bra på är att priotera oss själva. Ha en bra dag idag!!!
Kram Karin

hemma hos lilla mej sa...

Ja det var roligt....hihi.Men vi kvinnor är ju såna.Ja du nu är det kallt och höst.Ha en mysig fredag med mycket fredagsmys ~~~~~Kramizar ~~~~RITA~~~~~.

Anonym sa...

=)
Kramiz Ita

Christine sa...

Alla mammor känner nog igen sig tror jag.....hi hi
Ha en go helg, kanske vi syns en sväng vid häcken?!!
Kram Christine

Gårdsromantik sa...

Hm - vetdu - här är det faktiskt tvärtom :-)

Men såg inget till maken.

Hälsningar Maud

Sebbe sa...

Hahaha lika bra att du en gång för alla erkänner att du älskar GAIS:P Annars kommer det ju bli jobbigt på måndag när vi vinner derbyt;)Kram på dej bästa fastern i stan!