fredag, november 09, 2007

Nu är MAMMA också borta!!



Det ofattbara har hänt igen! Det är som den värsta mardröm. Förutom att när man vaknar är mardrömmen sann.......

Bara 4 månader efter pappa gick bort så följde mamma med honom.

Den 9 november 2007 kl 04.30 somnade hon lugnt och stilla in på Kungsbacka vårdavdelning. Hon flyttades dit från Varbergs sjukhus för att rehabiliteras och förhoppningsvis kunna komma ur sängen lite.

Den 10 okt kom hon in på Varbergs sjukhus med proppar i lungorna och en stroke. Hon fick syrgas, dropp och mediciner och efter en vecka hade hon blivit lite bättre. Men hennes kropp var helt orkeslös vilket gjorde att hon blev sängliggande. Därför skulle hon få komma till Kungsbacka där hon kunde få mer sjukgymnastik än i Varberg.

Men så blev det inte. Både ödet och mamma ville annorlunda. Mamma la helt enkelt av. Hon slutade äta och dricka och ville bara ligga. Hon orkade inte mer.

Till slut räckte pappa ut handen och mamma fattade den.

Efter många år med först bröstcancer sedan skelettcancer och till slut även cancer i lungorna så behöver mamma inte ha ont mera. Det är en tröst. Likaså att veta att hon och pappa är tillsammans igen! Har man levt ett liv ihop i 50 år är det svårt när den ena försvinner. Mamma ville till pappa!

Som enda barnet känns det nu oerhört tomt! Man har liksom inga blodsband att dela barndomsminnen med. Men livet måste gå vidare och nu skall vi ta tag i mammas och pappas hus som jag helt plötsligt äger. Som tur är hade vi pratat om det innan så jag vet att dom ville att vi skall bygga ut det och flytta dit...

Mamma och pappa! Ni är så oerhört saknade! Det går inte att beskriva hur ont saknaden gör men jag vet att ni har varandra nu igen och att ni även saknar oss.

Puss och kram tills vi ses igen!

Inga kommentarer: