onsdag, maj 25, 2011

Onyttigt men gott!

      För en tid sedan hittade jag detta recept på
denna cheesecake. Kommer tyvärr inte ihåg var jag hittade den men tycker den ser jättegod ut och funderar på att testa den MEN VEM I HELA FRIDEN SKA ÄTA DEN??? Alla våra kalas med massa onyttiga godsaker är slut och det enda som är i närheten är Nhilos dop men då ska jag ju stå för tårtorna!

NU KOM JAG PÅ!
Skolavslutning den 15 juni!
Men då kanske jag får testbaka den innan och vem ska äta den då???
Suck! Sicka problem!

JORDGUBBS/APELSIN CHEESECAKE

Botten:
200 gram Digestivekex
100 g smält smör

Fyllning:
3 st Gelatinblad
2 msk apelsinsaft
200 g Kesella vanilj
100g philadelfinaost
200 g vit choklad
2 tsk matolja
2 tsk Vaniljsocker
2 dl vispgrädde



Garnering och gelé:

Jordgubbar & apelsin
5 st gelatinblad
3 dl vatten
1 dl socker
2 tsk Vaniljsocker
2 tsk apelsin saft


Gör så här:
Smält smöret.
Smula kexen och blanda med smör.
Rör samman och trycks ut i botten på formen.
Blötlägg gelatinbladen till fyllningen i vatten 5 minuter.
Ta upp gelatinbladen och smält dem i uppvärmd apelsinsaft.
Låt blandningen svalna.
Hacka chokladen och tillsätt olja Smält över vattenbad.
Rör till en jämn smet.
Vispa grädden.
Blanda den smälta chokladen med kesella & p-osten.
Tillsätt vaniljsocker och apelsingelatinblandningen.
Vänd sedan ner grädden lite i taget.
Häll fyllningen i formen och täck med folie.
Låt stå i kylskåp minst två timmar så att fyllningen stelnar.
Blötlägg gelatinbladen till frukgelén i kallt vatten ca 5 min,
Koka upp 1 dl vatten,apelsinsaften, socker och vaniljsocker.
Rör ned gelatinbladen i sockermassan.
Tillsätt 2 dl kallt vatten och låt blandningen svalna.
Det tar ca 30-45 minuter för blandningen att stelna lagom mycket.
Lägg bären & apelsin fileerna på cheesecaken.
Bred på den lätt stelnade gelén över det med en sked.
Om gelén stelnat för mycket kan man värma upp den något igen.
Ställ tillbaka cheesecaken i kylskåpet så att gelén stelnar helt.
Efter 3 timmar är cheesecaken klar. Förvara den kallt fram till servering.
Lossa försiktigt springformen.

Håll med om att den ser god ut!
Vet bara inte om jag ska göra den med kiwi i stället för apelsin eller kanske bara jordgubbar. Hm, det blir nog till att göra tre stycken tror jag!  ;)



12 kommentarer:

Karin sa...

Usch vilka problem..... men jag har lösningen. Jag ställer gärna upp och provsmakar den så du kan ju ta med den på lördag :))) och det är ingen uppoffring jag lovar för den ser ju jättegod ut :) Kram kram

Snor och Glamour sa...

Men Karin det var ju faktiskt en alldeles utmärkt idè!!!!
Men tror du det är bra att baka när man är superförkyld? Kan iofs baka på fredag fm då jag är ledig och förhoppningsvis bättre från förkylningen!
Ska kolla med Marja vad hon planerat att jag ska ha med mig.
Ska bli kul att träffas på lördag! Kram!

Maja sa...

Jag kan också hjälpa dig att lösa ditt problem.....ring när den är klar! ;)

Katrin sa...

Istället för att baka fred fm så baka den innan och ta med den till fred fm. :-)

Du behöver nog komma ner lite innan eftermiddagens aktiviteter drar igång ;-)

Patricia sa...

Ja du den såg himla god ut måste jag hålla med om .. =)

Elände när man inte har anledning att baka och inte vill moffa i sig själv .. men du får nog lov att provbaka en i alla fall så du vet om receptet är bra eller inte .. ;)

Må så gott!
kram Patricia

Ing-Britt sa...

Ja eller så ringer du mig när du bakat klart!
Tror du kan få ihop ett gäng som är villiga att testsmaka så gör du alla tre sorterna. Det blir jättebra!
Kramis!

Hoffmans Design sa...

OJ vad gott MUMS.
Kram

Marja/Miss Deerest sa...

passar peffekt, kolla mailet från mig, kram:)

Angelica sa...

Den ser himla god ut men jag är ingen hejare på att baka så den är säkert alldeles för svår för mig med gelatin och grejer.
Du får tala om ifall du bakade den så vi vet om den blev god.

ItaPita sa...

Skulle oxå föreslå tills på lördag även om jag intece mjt för sånt så kan jag ställa upp å smaka en jordgubbe iaf ;)
Kram

Sara sa...

Har det blivit någon cheesecake ännu?
Bara lite nyfiken på om den blev god. :)

web domain registration sa...

Very nice article and straight to the point. I don’t know if this is really the best place to ask but do you folks have any thoughts on where to employ some professional writers? Thank you