lördag, januari 15, 2011

Aj aj!

Oj vad trött jag är på min handled nu!
Har haft ont i den sedan ett bra tag innan jul.
Har jag inte skenan på mig brukar handleden "fastna" i ett läge och jag kommer knappt loss. Skitont gör det och är inte kul. Med skenan på kan jag i alla fall använda handen bättre fast värken är där ändå. Mjökpaket är inte att tänka på med höger hand men däremot funkar det att plocka upp en ärta från golvet så fingrarna fungerar bra.

Från en punkt på insidan handleden strax under tummen strålar det inåt och sedan ut på framsidan för att fortsätta bort mot armbågen. Kör med lite Ipren och Voltaren vilket hjälper ibland.

I dag har jag dock haft så ont så jag ringde sjukvårdsupplysningen. Hon där började prata om att det kunde vara en lös benbit och tyckte därför jag skulle åka till akuten. Det kändes inte så lockande så jag avvaktar nog tills en annan dag.

Ska inte gnälla över en krånglande handled då det finns dom som har det tusen gånger värre!

Ha en fortsatt mysig helg mina vänner!

Kram Ann-Louise

4 kommentarer:

Anonym sa...

En av tjejerna i min hemtjänst hade samma problem, fast med sin tumme. Överbelastad, och därför sorts inflammation, fick hon till svar. Så vore jag som du, skulle jag strunta i akuten, och istället boka en tid på vårdcentralen så snart som möjligt.

Hoppas det går bra!! (Hemtjänsten fick en ortos gjuten efter sin hand, och ska ha den i ett visst antal veckor - inget allvarligare än då.)

Christine sa...

Hejsan kära granne! Kanske är något för min avdelning...ortopeden. I första hand ska ta dig till vårdcentralen och ev behövs en remiss till en ortoped. För så som du har det ska du inte behöva ha det, det finns hjälp att få! :-)
Kram C

Marja/Miss Deerest sa...

Jag har också det där ibland, slitage av alla koppel osv. Oftast är det slitage av samma muskler. jag har några övningar som hjälper, ska komma över o visa dig:)

Karin sa...

Trist med in handled! Har tittat runt här och njutit av dina layouter och de ger mig massor av inspiration till att komma igång och skapa igen. Såg även dina tankar om cancern som tagit nära och kära....kan bara instämma. Min far gick bort för två veckor sedan och jag svär också över den grymma sjukdomen. Skänker en viss tröst att läsa att jag inte är ensam, fast det vet jag ju att jag inte är!!