onsdag, juni 09, 2010

Nämen hej!!

Sätt nu inte morgonkaffet i fel strupe! Det ÄR sant! Jag är här! Tillbaka igen efter nio dagars uppehåll! Oj, vad ni har saknat mig! Roligt!!! (Hej Carita!♥)  :)
Tro nu inte att jag legat i soffan, pillat mig i naveln och ätit praliner i nio dagar! Nehej inte. Här har det varit fullt ös och för er som orkar kommer det ett låååångt inlägg med massa bilder. Dels på arbetet i trädgården men också på lite annat smått och gott!
Nu kör vi......

Börjar med en ny liten rundvandring i vår trädgård. Det har hänt lite nytt sedan sist men än är det inte riktigt klart. Här har vi entrén där vi lagt om plattorna och öppnat större ingång i häcken. Det skall bli gräs både på gångplattorna och även i gräsarmeringen utanför brevlådan.

På norrsidan har vi gjort en plantering som än så länge bara fått stenar runt sig men det skall även komma svart/vita stenar i planteringen också. Här stod det förut tre ENORMA granar som vi tog bort när vi började bygga. En rishög skall tas upp och sedan kan vi så gräsmatta här.

På vår västra sida har vi tagit bort en stor plantering med buskar och blommor (som vi flyttat och hoppas de klarar sig). Nu blir det bara gräsmatta här.

Detta är dungen som vi kallade den förut. MASSA träd är borttagna och nu vet jag inte vad vi skall kalla den när det inte längre är lika mycket träd. Kanske är det fortfarande en liten dunge... Gräsmatta, några trappsteg i sluttningen, en hängmatta och en liten sittgrupp är vad som kommer komma här.

Vi har lagt stenar runt heeeela huset och det äääälskar jag. Är ju som bekant väldigt förtjust i stenar..... Altanen börjar bli klar, fattas bara lock på staketstolparna.

Uthuset skall byggas ut så planket man ser till höger här skall rivas och det blir kallförråd i stället. Bra till förvaring av bl a trädgårdsmöbler och cyklar.

Julias egna lilla planteringsland. Här har hon i den vänstra sått massa olika blommor  och i den andra kommer det morötter, rädisor, gräslök, dill och sallad. Det växer så det knakar! Härligt!

Söta Bodil undrade om vi var tvugna att asfaltera hela trottoaren men som ni ser så är det ingen trottoar utan en ganska liten väg med gräsmatta och häckar på varje sida. Här är det inte så mycket bilar som kör även om det blivit fler sedan jag var liten. På denna gata har jag lekt mycket! Vi spelade bl a tennis, hoppade hage och jag lärde mig även cykla här. Gatan kallas även av vissa för häckgatan och lugna gatan. Mysigt tycker jag! ♥

Slutar rundvandringen med en bild på Julia och kompisen Sofia när dom tog ett dopp i grannens nya fina pool. Här står jag på grannens altan och fotar mot vår norrsida. 

Nu skall ni få se på min lilla prinsessa som det är såååå synd om!

Lilla Lucia har blivit en trattkatt! ♥

I måndags blev hon steriliserad, vaccinerad och chippad. Stackars liten. Hela magen uppskuren och bortplockad på både livmoder och äggstockar. Inga bebisar här inte!
Narkosen måste varit något slags uppåt tjack på henne för hon var som en virvelvind när hon kom hem. Desto lugnare var hon i går och än så länge i dag. Hon verkar trots allt må bra och skall bara kela hela tiden! Gott!

Lite scrappat har det blivit mellan varven också men det är saker som jag inte kan visa här ännu, så för er som är intresserade av det får jag be ha tålamod. :)

Till er som orkat hänga med ända hit ner vill jag önska en riktigt härlig fortsättning på denna onsdag!
Här regnar det och är grått men jag hoppas solen skiner där du är!

♥ Kraaaamisar Ann-Louise ♥

15 kommentarer:

Christine sa...

Kul att läsa, inte alls långt, kunde allt varit längre ;-) hi hi Blir ju superfint i trädgården, nu får vi allt ta tag i våran känner jag...vi ligger efter! Bara poolen och allt runt omkring blir färdigt så.
Kram från goa grannen

HOUSE of ADELA sa...

Å så fint ni har fått i er trädgård!=) Härligt att rensa ut och göra i ordning;)

Önskar dig en fin dag!
Kram
Adela

Veronica Tingvall sa...

Åh va fint ni har det och vilken sötnos-katt.
KRAM/Veronica

VARDAGSLYCKA sa...

Hej vännen alltför lååångt borta!

Va FINT Ni kommer få i trädgården!! Blir det bara sol nu så kommer gräset fort!

Vilken ljuvlig pool era grannar har!

Ha det så gott o njut av förändringarnas vindar! :)

Kramar till dig fina du! //Lisette

Hoffmans Design sa...

Vad kul att det blev så här fint runt huset. Förstår att du inte har ätit praliner. Föresten måste kolla det snart.
Har en liten fråga som vi kan ta nästa gång vi ses

Kram Antonija

Lilo sa...

Stackars lilla kisse! Men hon blir ju piggare snart. Ser jättefint ut i trädgården!

bittan sa...

Vad det blir fint hos er!!Min gubben håller på för fullt med att lägga plattor. Det vore ju bra om jag hade gjort före bilder men det kommer kanske efter bilder : )Kram Bittan

bittan sa...

Ps hoppas att eran katt slipper struten snart!!

ItaPita sa...

va roligt att se hur fint ni fått det =). Jag kan ju inte hjälpa att jag saknat dig ;= <3
Kram karm

Marja Seidemo sa...

Det blir så fint och en massa gräs som du kan klippa sedan..puss o kram

Aase sa...

Wiiii vad kul att se hur du bor!! Så fint du har det, du har väl kollat mitt mail förresten...?
Tack för att du påminde mig kolla Designat :) Vad kul....
Kramen Aase

Boviksmarinan sa...

Hej!!
Fin fin blogg du har & vad mycket pyssel du hunnit med i din trädgård, riktigt fint. HA en härlig sommar/Kram Linda

Bodil sa...

Så fint ni har gjort i trädgården. Här är en stenälskare till. Vi bor ganska nära ett grustag. Jättebra. Hur skulle man klarat sig utan stenar????
Nu ser jag också hur ni har gjort på "trottoaren".
Kul att du gillar mitt växthus. Det kommer från Willab & Garden i Östra Karup och märket är Euro Serre 10 kvm.
Det doftar så gott där inne nu när jag har satt lite kryddor också.
Kram Bodil

Nenne sa...

Åh, vilken fin tomt ni har med stora gamla träd, det blir så snyggt med stenarna runt också...smart...det kanske jag ska ta och härma! förresten har vi nästan samma färg på våra hus, vårt är nog lite mer ljust/biege

Kram

ÅSA sa...

Andas ut...saknar dej ju när du är borta så länge!!! Men du, så fint ni har det och vilken stor tomt ni verkar ha!!! Wunderbar! :)