måndag, maj 18, 2009

Skaka Loss + Blue York Yankee = sant!!

I lördags var vi i Halmstad för att hämta Kakan (Skaka Loss) hos Kari Lähdekorpi där hon varit ett halvår.
Vi har nu tröttnat på hennes galopper i löpen och har bestämt att hon skall bli avelssto i stället.
Vi körde henne till stuteri Staro International i Ramkvilla (Småland).
Hon skall där betäckas. Den lyckliga pappan (som aldrig kommer att få träffa Kakan då allt sköts via semin) är en ny hingst i aveln. Det är en amerikanare vid namn Blue York Yankee. Kika in på Staros hemsida och läs om honom.
Kan bli spännande med en ny hingst. På Staro finns en annan supersnygg hingst (Juliano Star) som vi tänkte ta först men det visade sig att han har lite tuffare temperament och det passar inte på Kakan. Yankee är lugn i sitt temperament och det passar bättre på Kakan som kan vara lite yr i mössan. Man skall tänka på allt. Tyvärr är Yankee inte lika snygg som Juliano Star men han var urmysig! Vi var inne och kelade lite med honom i hagen och han var så go så. Kunde inte tro han var hingst! Tog några bilder med mobilen när han stog och hängde i solen i hagen...


Blue York Yankee
Yankee in action...


Yankee solandes i hagen...

Håll nu tummarna för att Kakan tar sig och att vi nästa vår får en superfin fölunge efter dessa godingar!

5 kommentarer:

Sockergrynet sa...

Jag håller både tummar och tår för en lite sockersmula efter Kakan!! ;)

P&K

Susanne sa...

Ville bara kika in och önska en go dag..Fina bilder..Min bästa vän har nu köpt en häst till sin tonårstjej..Ja fråga mig inget om den för hur vackra jag än tycker att dom är så för mig är en häst just bara en häst.Kan inget om dom bara njuter av att titta på dom..;) Kram

Susanne i Okome sa...

Det kommer att bli en dunder kanon :), lite extra spännande med "ny" hingst även om jag håller med om vilken snygging Juliano Star är, jag har ett foto på honom i min mobil som min syster skickade till mig när hon var och såg honom live :)
Övrigt så är det toppen att du håller koll på mig...kan behövas ;)

Maggie sa...

Jätte intressant. Vem ska träna den? Saknar att se Er köra häst. Ingen att prata med när vi lämnar fodret.Hur går det med Adde? och har Ni börjat tömköra 3 åringen igen,eller gick det att sätta henne för vagn direkt?

Maggie

Louise sa...

söta hästar :)