tisdag, augusti 19, 2008

Alien eller ET?

Tjipp alla vänner!
Som vanligt kommer det ett sent inlägg från mig.....
Klockan hinner alltid bli nästan natten när jag väl sätter mig framför datan. Men som jag sagt tidigare så e det så himla skönt och avkopplande att blogga lite när resten av huset sover... Nåja mellandottern på 18 år brukar lägga sig efter mig men hon brukar vara på sitt rum vid den här tiden och gör inte så mycket väsen av sig...
En hel del har hänt de senaste dagarna....då menar jag på byggfronten.
I går kom det en kolossal lastbil inkörandes i trädgården full med isolering. Ut kommer tre killar och börjar dra fram långa slangar och klä sig som Alien eller något liknande. Det var vinden på nybygget som skulle sprutisoleras!


Alien was here!! Eller var det ET???

"Alien" klättrade in emmellan innertaken och sprutade fullt med isolering där. Tänk vilka jobb en del har!! Tror jag håller mig till dagbarnvårdare!


Hela det gamla taket byter vi också ut. Lika bra när vi ändå håller på.........


Taket på altanen vid entrén rev vi i går. Det kändes i hjärtat eftersom mamma och pappa älskade taket med de tre bågarna på, men som jag sagt innan så MÅSTE vi sätta vår egen prägel på huset och inte leva kvar i mammas och pappas saker. Vi måste se det som VÅRT hus nu....jag VET att dom sitter någonstans och trots allt är jättenöjda med vad vi gör med huset.
Jag har även kommit på mig med att för varje sak vi förändrar i huset ju mindre ser jag mamma och pappa här. Som t ex så har vi gjort om deras lilla vardagsrum till minsta dotterns rum och nu e det verkligen HENNES rum och inte DERAS vardagsrum. Likadant med deras sovrum som mellandottern har. Nu e det nya tapeter, vita fönster, nya handtag på garderoberna mm mm och genast så blev det HENNES rum. Det låter som om jag inte vill ha mamma och pappa här men jag menar inte så......jag tror ni förstår vad jag menar!
När jag i kväll var ute med yrvädret som även kallas hund gick jag och kikade på alla möjliga entréer. Jag ville få lite tips till vår nya och jag hittade faktiskt två stycken jättesnygga som jag skulle kunna baka ihop till en..... Skall gå och ta kort på dom så får vi se vad vi kan hitta på. Troligtvis bygger vi inte någon förrän till våren....får se....


Här är vårt lilla 10 åriga yrväder som är en Jack Russel. Hon heter Wilma men kallas ibland för Loppe-Stina (fråga mig inte varför!!) men är "döpt" till 4 fun´s Sprite........ (I vanliga fall får hon INTE ligga på köksbordet men här har hon blivit trea i en fototävling och då får man ju posera lite...)
Nähä, nu blev det sent igen. Snickarna kommer 7 och takteglet 8 så det blir till att gå upp halv 7 tillsammans med dottern L som skall till sin frisörskola.
Ha en god natt!
Kram Ann-Louise

Inga kommentarer: